Om oss

Lärlingstiden och åren efter

Jag har gått som lärling på Salong Marika åren 1986-89. där var jag kvar efter min lärlingstid i 6år. 1991 fick jag min förste son och var då mammaledig ett tag men jobbade extra lördagar och när jag kunde. 1994 fick jag min andra son och kände då när jag gick hemma att jag inte ville tillbaka till de arbetstiderna jag hade då men jag gillade ju mitt yrke.

En egen salong

En dag när jag var ute och promenerade såg jag en liten lokal som var till uthyrning i Balltorp där jag bodde då och genast fick jag en ide… Jag sa upp mig och skulle öppna eget. Marika önskade mig lycka till men många tyckte säkert att jag var tokig 2 små barn, en på tre och en på 8 månader… men den 1 dec 1994 öppnade jag min lilla salong på 30 kvm och hade öppet vard 17-21 och lördagar 9-14. Det var perfekt, jag kunde vara hemma med mina barn på dagarna och jobba med det jag tycker om på kvällarna.

Annette

I Balltorp blev jag kvar i 13 år och arbetstiderna ändrade sig ju större barnen blev. 1999 fick jag mitt tredje barn en liten dotter och då hade jag en sådan tur att Annette ville börja jobba hos mig så att jag kunde vara mammaledig i lugn och ro. Anette var en jobbarkompis från Salong Marika. Annette slutade jobba hos oss och som frisör feb 2015.

Allt under samma tak

Sedan rullade åren på och både jag och Annette började känna att vi ville flytta på oss. Min dröm har varit att ha allt under samma tak! Hårvård,fotvård,hudvård naglar och solarium. Alltså behövdes ju en större lokal.

Efter lite letande hittade vi den perfekta lokalen här på Mölndalsvägen 23. Renovering påbörjades. 2 månader fick hantverkarna på sig… Vi skulle ha invigning 1 okt 2007.

VI HANN!!

Marina & Tina & Anna

I samband med öppningen började Tina (frisör) hos oss. Tina var en gammal jobbar kompis till både mig och Annette. Samtidigt började fotvårdaren Marina som hade egen fotklinik. Henne ringde jag och frågade om hon ville börja hos mig och som tur var så ville hon det. ”Kul med lite jobbar kompisar” tyckte hon.

Tina slutade våren 2011 och samma höst började Anna hos oss.

Invigningsdagen var fantastisk!

Vad folk det kom och önskade oss lycka till.
TACK ALLA!

Madde, Mia & Micaela

I november och december började även två jätte duktiga frisörer Madde och Mia. Micaela började hos oss som elev och tog gesällen våren 2009. Hon belönades med ”The Best Student Award” av Wella. Mia slutade hos oss mars 2017.

Harriet & Anna-Karin

Senare på våren fick jag kontakt med Christel hudvårds terapeuten. Hon funderade på att öppna eget och då var inte jag sen att så ett litet frö som hon nappade på. Jätte kul, hon är ju så kunnig. Nu så var det bara en nagel teknolog kvar.

Jag nämnde för Karin (min vännina ) att vi behövde en sådan och då hängde hon på direkt. Karin slutade på hösten 2009 och har under våren 2010 ersatts av Annica som även hon slutade våren 2011. Nu har vi ingen nagelteknolog på salongen.
Hösten 2012, 5 år senare efter att salongen öppnade på Mölndalsvägen, händer lite nytt… Får hit två nya frisörer bland annat som tidigare haft Frisörgården i Kållered; Harriet och Anna-Karin. Finns ej längre på salongen Harriet omskolade sig till fotvårdare Anna-karin till sjuksköterska.

Christel har nu flyttat hem sin verksamhet, heter ff Hudvård hos Christel tel: 0708476935

From 3/2-15 utökar vi med en frisör, vi hälsar Sandra välkommen till oss.

Längesedan vi fyllde på infon här.

Nu 2017 ser salongen ut så här : Frisörer :Marie, Madde, Micaela, Anna, Sandra , Frida trainee . Fotvård Marina. Ögonfransförlängning/kosmetisk ögonbrynstatuering Elin.

Under år 2016 -2017 har vi renoverat salongen 🙂 Tapetserat , kaklat och målat om .Nya frisörstolar samt nya massagestolar till schamponeringen .

Vilket vi hoppas skall uppskattas av våra kunder 🙂

Sandra gick en barbershop utbildning mars 2016 vilket innebär att vi nu även erbjuder rakning här på salongen.

Vi jobbar även med HARTALK ( hårförlängning) vilket personalen utbildades i 2016

Vi alla hoppas att ni kunder som kommer till oss känner er väl omhändertagna och ompysslade

1/10-2017 har vi 10-års jubileum 🙂

Välkomna till oss,
vi ger er många behandlingar under samma tak.

”Bli fin från topp till tå!!” Mvh Marie